‘Ik Zie Jou Graag’ – Maanden #DeAnder DoetErtoe071 ~ 13 sept. – 7 nov. 2022

Van 12 – 18 september 2022 is de Landelijke Inclusieweek. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de maatschappelijke positie van mensen met een psychische aandoening. PAX vredesweek vraagt van 17 – 25 september aandacht voor inclusief samenleven: Zonder inclusieve samenlevingen, geen duurzame vrede.24 September is Werelddovendag. Van 29 september tot en met 6 oktober staat verbinding en ontmoeting centraal in de Landelijke Week tegen Eenzaamheid. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Van 3 – 8 oktober a.s. is de Landelijke Week van de Toegankelijkheid. Hierin wordt aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals en digitale toegankelijkheid. Aandacht voor toegankelijkheid van arbeid is ons inziens passend binnen die week. In de week van de toegankelijkheid valt ook de jaarlijkse dag van de diversiteit (4 oktober). Een dag waarop ondernemers / organisaties aandacht vragen voor een maatschappij waarin ieders talenten worden benut en gewaardeerd. Op 7 oktober is nationale ouderendag. Op 10 oktober is de werelddag daklozen en werelddag geestelijke gezondheid. Rond 10 oktober de #OpenUp Week: mooie, krachtige en ontroerende verhalen van jongeren die te maken hebben (gehad) met psychische klachten. Aangeboden door 3FM, HUMAN. MindYoung. Op 11 oktober is Coming-out day. Op 13 en 1 oktober is resp. Internationale Dag van het Zicht en Internationale Dag van de Witte Stok. Op 17 oktober is Wereld Armoede Dag. Van 7-13 november 2022 is de week van Respect: verminderen discriminatie en intolerantie de samenleving. Van 11 – 18 november is de week van de Chronisch Zieken.

~ Van 13 september tot en met 7 november ~ de Leidse ‘Ik Zie Jou Graag’ – Maanden:

13 september: BurgermanifestInStilte #NietZonderOns071

4 oktober – 29 oktober: De Zorgzame Wijk #DeAnderDoetErtoe071 met ambachtelijke Leidse ondernemers; puzzel-wandeltocht kinderen/(groot-)ouders; flashmobs; verhalen – ophalen – verbeelden – verbinden etc. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk!

7 november: ‘Iets’ met betrokken wijkbewoners, burgers, professionals, ondernemers rond #DeAnderDoetErtoe071: samen eten; theater, prijsuitreiking en…. Kortom: verrassing!

De Leidse ‘Ik Zie Jou Graag’ – Maanden #DeAnderDoetErtoe071 worden mede aangeboden door (zie link)